Prijava

Praznično voščilo

Drage članice in dragi člani, fizioterapevtke in fizioterapevti

 

Za nami je ponovno leto polno preizkušenj, vendar smo ga z vašo pomočjo, potrpežljivostjo in predanostjo ter zvestobo uspešno prekrižali. Želiva se vam iskreno zahvaliti za vašo vztrajno podporo našemu edinemu strokovnemu združenju, ki ga s ponosom zastopava. Posebej se želiva zahvaliti članicam in članom izvršilnega odbora ter vseh organov in delovnih teles stalnih in začasnih delovnih skupin, komisij brez katerih naše združenje ne bi dočakalo novega leta v odlični splošni telesni pripravljenosti, če si izposodiva našo vsakdanjo terminologijo. Z veseljem pričakujeva plodno in konstruktivno sodelovanje v prihodnjem letu, ko nas čakajo prav posebne naloge. V letu 2024 bomo od 7. do 9. novembra, ob jubilejnem 20. kongresu fizioterapevtov s slavnostno akademijo obeležili poseben mejnik – 70. obletnico našega združenja fizioterapevtov. Naše združenje je v vseh teh 70. letih postalo steber naše strokovnosti, in izvor navdiha za prihajajoče generacije fizioterapevtov. Skozi celotno zgodovino ZFS smo se neprestano učili drug od drugega, delili znanje in vire, premagovali izzive in skupaj doživljali poraze in dosegali uspehe.

 

 Ob tej priložnosti želiva izraziti iskreno hvaležnost vsem članicam in članom, ki ste s svojim trudom, predanostjo in strastjo prispevali k današnjemu ZFS. Vsak od vas je pustil svoj neizbrisen pečat, s svojim predanim, prostovoljnim delom in zavzetostjo pri ohranjanju in zagotavljanju statusa ter ugleda fizioterapevtskega poklica in stroke. Naša skupna edinstvena fizioterapevtska zgodba ni samo zgodba ZFS, temveč je zgodba ljudi-nesebičnih članic in članov, ki smo združeni v skupnem cilju –  z visokokakovostno in z dokazi podprto prakso v fizioterapiji izboljšati kakovost življenja državljank in državljanov Slovenije in drugih, ki jih je pot prinesla v našo domovino.  Veseliva se nadaljnje poti z vami, ki ste srce in duša našega združenja in neizmerno bova vesela našega srečanja v živo med 7. in 9. novembrom 2024 na našem 20. kongresu (70. obletnica ZFS) v Portorožu, ki bo odlična priložnost za izmenjavo novih znanj in znanstvenih spoznanj, učenje novih pristopov na zanimivih praktičnih delavnicah in gradnjo mostov med nami. Naj bo naša fizioterapevtska skupnost tudi v letu 2024 zgled predanosti in strokovnosti. 

Želiva vam prijetne in sproščene božično-novoletne praznike, med katerimi si bomo končno lahko vzeli več časa za naše najdražje, v novem letu pa predvsem modrosti pri srečevanju z vsakdanjimi izzivi in seveda zdravja. Naši uporabniki nas vsakodnevno učijo, da ga moramo ceniti tudi takrat, ko ga še imamo.

 

doc.dr. Tine Kovačič, predsednik ZFS in 

 podpredsednik ZFS Janez Špoljar, mag. fiziot.