Prijava

Svetovni dan fizioterapije 2022

Svetovni dan fizioterapije (SDF) je znak enotnosti in solidarnosti do poklica in poteka po celem svetu. Predstavlja priložnost, da tako laična kot strokovna javnost bolje spozna naš poklic, namenjen bolnikom in celotni družbi. Svetovna fizioterapija (prej svetovna zveza za fizioterapijo (angl. kratica WCPT) združuje 125 članic ter globalno predstavlja skupino več kot 660.000 fizioterapevtov. Zavzema se za visoke standarde raziskovanja, izobraževanja in prakse. Velik poudarek daje izmenjavi mednarodnih informacij, sodelovanju s sorodnimi organizacijami in interdisciplinarnemu pristopu zdravljenja. Združenje fizioterapevtov Slovenije je aktivni član Svetovne fizioterapije že 27 let.

Sporočilo letošnje teme SDF »Artritis in druga revmatološka stanja« je izbrano z namenom informirati svetovno javnost o pomembnosti fizioterapevtove vloge pri zdravljenju in obravnavi ljudi z omenjenimi težavami ter prikazati, kako učinkovita je pri tem fizioterapija.

Vljudno vas vabimo, da tudi letošnji SDF 2022 obeležite z organizacijo aktivnosti po vašem izboru in skladno z vašimi zmožnostmi. Različne aktivnosti v smislu promocije fizioterapije in fizioterapevtske dejavnosti lahko v septembru potekajo tako pred kot tudi po SDF (8. september 2022). PR skupina za pripravo dejavnosti SDF 2022 (v sestavi Andrea Backović Juričan, Eva Uršej, Mateja Pelkič Toplak, Mateja Edelbaher, Janez Špoljar, Alen Pavlec, Tine Kovačič) bo pripravila tudi dodatna navodila in predloge za obeleženje SDF, a ni nujno in obvezujoče, da je vaša promocijska aktivnost usmerjena le v letošnjo temo. Pod okriljem ZFS bomo izvedli osrednji dogodek v URI Soča, 8. 9. 2022, kamor bomo povabili tudi predstavnike medijev. Na ta način se bomo ponovno povezali z našo globalno družino fizioterapevtov

Zato vas v imenu ZFS iskreno prosim, da nas tudi letos podprete v skupnih prizadevanjih za uspešno obeležitev Svetovnega dne fizioterapije 2022. Ob tej priložnosti vas tudi naprošam, da si v svojih delovnih sredinah prizadevate in k članstvu ZFS povabite nove fizioterapevte, kajti samo združeni smo lahko močnejši in uspešnejši pri uresničevanju skupnih ciljev slovenske fizioterapevtske stroke.

Z lepimi pozdravi,

doc. dr. Tine Kovačič, predsednik ZFS