Prijava

Vabljeni na strokovno izpopolnjevanje DNS tečaj vadbe I

Spoštovane članice in spoštovani člani ZFS.
Vljudno vabljeni na strokovno izpopolnjevanje Dinamična nevromišična stabilizacija – DNS tečaj vadbe I, ki ga organizira Sekcija za fizioterapijo v športu.
 
Udeleženci tečaja bodo spoznali osnovne principe razvojne kineziologije, osnove gibanja človeškega telesa, slabe dihalne vzorce in možnosti korekcije le-teh. Seznanili se bodo tudi z integrativnim sistemom stabilizacije hrbtenice in s korekcijskimi vajami, ki temeljijo na DNS funkcionalnih testih.

Tečaj je dvodnevni in bo potekal v soboto in nedeljo, 8. in 9.10.2022, v Mariboru.
Kotizacija za člane ZFS znaša 490 €
Kotizacija za člane Sekcije za fizioterapijo v športu znaša 440 €
Prijave sprejemamo do vključno 5.10.2022.

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA NA TEČAJ DNS EXERCISE I


“Kakšna je razlika med DNS Exercise I – III (tečaj vadbe I – III) in DNS A – D?
 
En sklop tečajev je DNS A, DNS B, DNS C in DNS D, ki so namenjeni samo fizioterapevtom in zdravnikom, udeležiti se jih je potrebno v tem vrstnem redu, med njimi je zaželjen nekaj mesečni razmak za pridobivanje kliničnih izkušenj, ni pa postavljenega nobenega pogoja o razmaku med tečaji A – C. Na teh tečajih je podrobno predstavljen razvoj človeka (ontogeneza), testiranje dihanja in ocenjevanje dihalnih vzorcev, učenje stabilizacijskih tehnik po DNS metodi, korekcija položajev in drže. Ti tečaji so oblikovani tako, da podrobno predstavijo klinično problematiko, ampak dajo manj “konkretnih” informacij za samo delo (npr. ne predstavijo veliko različnih vaj, ki jih lahko uporabljamo pri delu, temveč predstavijo le sam princip DNS, ki ga potem sami implementiramo v vaje, ki jih že poznamo).
 
Drug sklop tečajev pa je DNS Exercise I, DNS Exercise II in DNS Exercise III, ki so namenjeni (poleg fizioterapevtov) tudi kineziologom, trenerjem ipd., saj se na teh tečajih ne predstavlja teoretičnega kliničnega ozadja v takih podrobnostih, kot na DNS A – D, temveč je fokus bolj usmerjen v različne vaje, implementacijo DNS principov v vaje, ki jih fizioterapevti vsakodnevno uporabljamo, udeleženci spoznajo nove možnosti/različice vaj s poudarkom na stabilizacijskih principih DNS,… Udeleženci se naučijo osnovnega ocenjevanja drže in dihanja (ne tako podrobno, kot pri DNS A – D). Po tem tečaju lahko udeleženci takoj začnejo s prakso, saj spoznajo zelo konkretne oblike vaj, izvedene po DNS principu.
 
En sklop tečajev ni pogojen z drugim, zato se posameznik lahko udeleži le enega ali le drugega sklopa, je pa zelo priporočljiva udeležba na obeh, saj na tak način udeleženci pridobijo veliko teoretičnega in praktičnega znanja.
 
 
VLJUDNO VABLJENI!

Sekcija za fizioterapijo v športu

Za dodatne informacije pišite na [email protected]